Лидерът на опозицията в изгнание на Беларус Светлана Тихановска предупреди Европейския

...
Лидерът на опозицията в изгнание на Беларус Светлана Тихановска предупреди Европейския
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Беларус смъмри ЕС за бавния му отговор на Лукашенко

Лидерът на опозицията в заточение на Беларус Светлана Тихановска предизвести Европейския съюз, че би трябвало да се придържа към полезностите, като интензивно лимитира заканите, създавани от властническия президент Александър Лукашенко, осведоми ДПА.

" Става късно " за предприемане на решителни дейности, настоя Тихановска, която живее в страната членка на Европейски Съюз Литва, пред Европейския парламент в Страсбург.

Санкциите и поддръжката на Европейски Съюз досега се оценявали, но понякога били прекомерно мудни, а беларуското гражданско общество продължавало да страда, акцентира тя.

След президентските избори в Беларус предишния август, които не бяха приети от Европейски Съюз, имаше всеобщи митинги против дългогодишния президент Лукашенко. Те бяха принудително потушени от страната.

Европейски Съюз също по този начин упреква Лукашенко за скупчването на хиляди мигранти по външните му граници през последните седмици като възмездие за глобите против Минск.

Тихановска, която е на 39 години и е считана от опозицията и мнозина други за същинския победител в изборите през август предходната година, предизвести, че дори в случай че Европейски Съюз успее да овладее граничната обстановка, както споделят, че се случва публични лица, Лукашенко може да отиде по-далеч.

" Ако предположим, че тази корист с мигранти бъде спряна по някакъв метод, наистина ли вярвате, че заканите на режима отвън неговите граници ще свършат дотук ", попита тя евродепутатите.

Минск ще прибегне до " каквото е належащо, с цел да получи това, което желае ", предизвести Тихановска, в това число до увеличаване на потоците от опиати или контрабанда, военни провокации или бедствия с атомни електроцентрали по границите на Европейски Съюз.

Коментарите ѝ идват, откакто тя укори немския канцлер Ангела Меркел по-рано тази седмица, че се е обадила на Лукашенко в опит да успокои рецесията по границите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР